јануар 31, 2017

Coaching

Coaching je razvojni proces koji pomaže osobi da unapredi svoje potencijale i ostvari svoje ciljeve u svim oblastima života.

Coaching omogućava klijentu prevazilaženje ličnih barijera i granica, kao i razvijanje resursa i sposobnosti. Coaching predstavlja individualni rad sa klijentom na temi koju klijent odabere. Coaching proces je ciljno orijentisan, usmeren ka budućnosti, a rast i napredak se postižu brzo, često bez otkrivanja intime klijenta. Tehnike i alati koje koristimo u toku naših coaching sesija su inovativni i kreativni. Coaching se odvija u sigurnom i prijatnom okruženju, gde vlada poverenje kao i uvažavanje i poštovanje klijenta. Coach i klijent se obavezuju na diskreciju u vezi sadržaja u toku coaching procesa. Coach nije terapeut, niti savetnik, ne daje odgovore. Coach vodi klijenta kroz proces i podržava ga da pronađe resurse i odgovore u sebi.

 

                       

 

Sa decom, mladima i roditeljima radi Iva Pavlović Pušica – Profesionalni Coach i NLP Master (Internacionalne Asocijacije za NLP – IANLP i ECA – Evropske Asocijacije za Coaching), profesor i vlasnik Centra za edukaciju i lični razvoj NLP za mlade.

 

ISKUSTVA SA COACHINGA:

Vanja, 16 godina

Zahvaljujući vežbama i tehnikama koje sam radila na coaching-u, mnoge probleme iz prošlosti koji su bili duboko u meni sam izbacila iz sebe. Bila sam stalno nervozna, grickala sam nokte i cupkala neprestano nogama. Mnogo sam ponosna na sebe što sam uspela da se oslobodim tih navika. Osećam se lakše, imam više vremena za sebe i psihički sam stabilnija. Svima bih preporučila coaching jer stvarno pomaže.

Tamara, 18 godina

 Coaching mi je jako pomogao! Za nas sportiste je jako bitno da psihološki budemo spremne, da izdržimo jake treninge, teške utakmice, utakmice koje su pune tenzije i pritiska. Uz razne priče i vežbe tokom coachinga, usvajamo nove veštine, nov pogled na život, svakodnevno radimo na sebi i to nam polako ulazi u naviku. Coachingom jačamo sebe i to mi je pomoglo da postignem veliki uspeh. 

Petar, 12 godina

Coaching mi je pomogao da nadjem više prijatelja, da se bolje družim, da rešim probleme u školi, da se bolje osećam i da verujem u sebe.

Branka, 36 godina

Na coaching smo otišli zbog manjeg zdravstvenog problema koji je imao Matija. Matija je vrlo aktivan dečak – bavi se glumom, trenira plivanje, ide u školu i ima prevelika očekivanja od sebe. Na coaching-u je naučio određene vežbe koje mu pomažu da se opusti i dovede sebe u dobro stanje, koje primenjuje i dalje. Presrećna sam jer nema više zdravstvenih problema i generalno je zadovoljniji i srećniji.

Jelena, 37 godina

Posle coachinga, moje dete je na svet gledalo drugim očima. Uspeo je da pronadje sebe, snagu da se izbori sa svojim strahovima, stekne samopouzdanje i izbori se sa agresivnošću. Meni je pomoglo da ga bolje razumem i da se trudim da na nove načine usmerim dete da svojom snagom rešava probleme, i da sam pronalazi rešenja umesto da dobija gotove obrasce.