1 фебруара, 2017

Iskustva

 

jovana

NLP za mene predstavlja novi život. Naučila sam da šire posmatram svet, shvatim da mogu jedino sebe da promenim, kako lakše da učim, planiram svoje vreme. Takođe, naučila sam i vežbe za opuštanje koje su mi puno pomogle.
Jovana

jelena

NLP za mene predstavlja novi početak. Sigurno ste čuli da ljudi stalno žele da okrenu novi list. NLP je moja nova knjiga. Osnovni nivo edukacije bio je dobra baza, koja mi je pružila više sigurnosti, poštovanja prema sebi i drugima. Koja mi je pružila želju i snagu da ostvarim nove, nekada nemoguće snove. Tu sam naučila kako da učim, lako i brzo. Kako da vizualizujem i da snovi postanu java. Učila sam i kako da postanem bolji čovek i da imam sjajnu komunikaciju sa svima.

Najviše mi je pomoglo kada sam naučila da upravljam svojim emocijama. Napredni nivo edukacije mi je omogućio da puna elana, sigurna u sebe, izađem na scenu i zablistam tokom svoje prezentacije. Da privučem i one koji su drugačiji od mene, da im dam priliku bez odbacivanja. Pomogli su mi da moja strategija uspeha donese željene rezultate. NLP i moj divni coach Iva su mi postali prijatelji, deo mene. I hvala im na tome.
Jelena Mišić, student psihologije

rastko

NLP edukacija je pozitivno uticala na mene i pomogla mi u učenju i kontrolisanju emocija. Vežbe primenjujem: tokom učenja, na utakmicama, kad se upoznajem sa nepoznatim ljudima.
Rastko Dabović, 12 god.

ljiljana

Matija ima devet godina i ide u treći razred. Na kraju prvog polugodišta primetila sam da mu je potrebna pomoć kako da se pravilno postavi prema zahtevima iz okoline, pozicionira u odnosu na vršnjake, da bolje odgovori na zahteve u nastavi, kao i na zahteve koje postavlja sam sebi. Istraživanjem literature u potrazi za rešenjem koji bih mu ponudila, naišla sam na NLP metod koji mi se učinio zanimljivim i veoma logičnim. Radionica koja traje pet meseci nam je pružila baš ono što smo očekivali. Matija je kroz igru i zabavu, uz puno topline i empatije edukatora, postao slobodniji u komunikaciji, bolje kontroliše emocije i raspoloženje, bolje sebe pozicionira u odnosu na vršnjake. Počeo je da planira i organizovaniji je. Stekla sam utisak da je naučio i kako se lako i brzo uči. Najčešće koristi savladane veštine koje povećavaju samopouzdanje, kontrolu emocija, raspoloženja i ponašanja: metodu zamene, kapljice, “tepihčić”. Prezadovoljna sam NLP metodom koja je primenljiva i za uzrast dece u nižim razredima osnovne škole.
Doc. Dr Ljiljana Čvorović, lekar i docent na Medicinskom fakultetu

mateja

NLP tehnike su mi pomogle da budem opušteniji, da nemam tremu, postižem bolje rezultate u školi i imam više slobodnog vremena.
Mateja, 13 godina

lazar

Malo koji alat nam omogućava da spoznamo sebe kao što je NLP. Dosta stvari radimo nehotice i bez dubljeg razmišljanja zašto su takve. Međutim, ko jednom zagrebe u svet NLP-a, preispituje sve svoje odluke i mišljenja i postaje najbolja verzija sebe. To se i meni dogodilo.
Lazar Stanojković, Quality Engineer at Hutchinson Ruma

matija

NLP mi je dosta pomogao da naučim kako da bolje učim, da imam bolji odnos sa društvom, da upravljam emocijma. Najviše koristim mape uma, brzo čitanje, vežbe za super pamćenje, feedback, vežbe za jačanje samopouzdanja, opuštanje, upravljanje emocijama.
Matija Gačević, 12 godina

ksenija

NLP mi je pomogao da naučim da planiram dan, da kreiram ciljeve, da ojačam svoje samopouzdanje, da savladam gradivo i učim na brži i efikasniji način. Od tehnika superučenja, omiljene su mi mape uma. Primenjujem i vežba za opuštanje u stresnim situacijama.
Ksenija Kostić, 18 godina

biljana, mama lenke

Najveći napredak je u oblasti komunikacije i samopouzdanja. Lenka je naučila kako da savlada tremu! Unapredile smo međusobnu komunikaciju, kao i komunikaciju sa drugima. Neke moje sugestije u vezi sa učenjem i odnosa sa drugima koje ranije nije rado prihvatala, sada je usvojila i shvatila da joj koriste. Srećna sam što mi je fejsbuk ponudio vašu stranicu preko koje smo i saznali za NLP za mlade. Koncept vašeg rada sa decom je izuzetan, posebno jer uključuje i roditelje. Posle ovog iskustva sigurna sam da bi NLP trebalo uvesti u škole kao obavezan izborni predmet. Time bi se školstvo malo „ozdravilo“. Lenka je usvojila osnovne principe NLP-a i to ćemo dalje razvijati. Sigurno ćemo se još družiti sa vama, jer nećemo baš sve moći sami. Greška – moći ćemo – i to bolje i efikasnije uz vašu pomoć i podršku“. Srećna sam što mi je fejsbuk ponudio vašu stranicu preko koje smo i saznali za NLP za mlade.
Biljana Janković, mama desetogodišnje Lenke

Branka, matijina mama

Na coaching smo otišli zbog manjeg zdravstvenog problema koji je imao Matija. Matija je vrlo aktivan dečak – bavi se glumom, trenira plivanje, ide u školu i ima prevelika očekivanja od sebe. Na coaching-u je naučio određene vežbe koje mu pomažu da se opusti i dovede sebe u dobro stanje, koje primenjuje i dalje. Srećna sam jer nema više zdravstvenih problema i srećniji je.
Branka Burić, Matijina mama

Mirka

Anđela je zahvaljujući NLP radionicama postigla veliki napredak. Presrećna sam jer je primenjivala tehnike superučenja i ostale tehnike koje je naučila, i zahvaljujući tome prijemni je uradila perfektno i upisala željenu školu. Ova edukacija je zaokružil na najbolji mogući način sve što sam ja kao majka radila četrnaest godina. I na tome sam naizmerno zahvalna. Sećam se da sam je jedva nagovorila da krene na NLP radionice, ali već posle prve radionice je rekla da joj se baš dopada. Nakon završenog osnovnog nivoa, sama je tražila da ide na napredni nivo. Oduševljena sam potpuno.
Mirka Dželebdžić, preduzetnica, Andjelina mama

tamara

Coaching mi je jako pomogao! Za nas sportiste je jako bitno da psihološki budemo spremne, da izdržimo jake treninge, teške utakmice, utakmice koje su pune tenzije i pritiska. Uz razne priče i vežbe tokom coachinga, usvajamo nove veštine, nov pogled na život, svakodnevno radimo na sebi i to nam polako ulazi u naviku. Coachingom jačamo sebe i to mi je pomoglo da postignem veliki uspeh.
Tamara Marseli, odbojkašica

Milenko

Hteli da priznamo ili ne okruzenje u kojem živimo se menja iz dana u dan. Ljudski odnosi i komunikacija se razvijaju u pravcima u kojima se ni mi a ni deca (naračito tinejdžeri) često ne snalazimo najbolje. NLP vam može pomoći da idete u korak sa brzom igrom zvanom savremeni život i da iz sebe izvučete najbolje! Bravo Iva!
Milenko Tošković, Supervisor Marketing Services South East Europe at Philip Morris Services d.o.o