Coaching za decu i tinejdžere

Možda je vašem tinejdžeru ili detetu potrebna dodatna podrška kako bi ostvarilo željenu promenu, rešilo problem ili ispunilo cilj? Ili biste voleli da osvesti svoj potencijal i talente, da razvije sposobnosti, otkloni blokade i unapredi svoj život?

Naravno da bismo svi voleli da se detinjstva i mladosti sećamo kao bezbrižnog doba, doba sreće, ljubavi i smeha. Medjutim, realnost je takva da se deca i mladi suočavaju svakodnevno sa izazovima i problemima koje ne znaju kako sami da reše, jer nemaju dovoljno iskustva, motivacije, znanja niti veština.

Coaching je podrška deci i roditeljima i predstavlja individualni rad na temi koja je vama važna. U toku ovog razvojnog procesa deca uče kreativne i jednostavne tehnike i alate koje mogu praktično svakodnevno da primene u izazovnim situacijama, tako da sami sebi pomognu. U toku coaching procesa radimo na prevazilaženju ličnih barijera, ali i na razvijanju resursa i sposobnosti kako bi dete postiglo ciljeve ili željenu promenu.

Najčešći problemi dece i mladih su:

 • stres i trema na testovima /ispitima
 • nedostatak samopouzdanja
 • problemi u učenju
 • burne emocionalne reakcije
 • nedostatak motivacije
 • nejasna vizija budućnosti
 • problemi u ponašanju
 • loša organizacija

 

 • odsustvo samodiscipline i radnih navika
 • komunikacija sa roditeljima
 • socijalna izolacija i vršnjačko nasilje
 • strahovi
 • ograničavajuća uverenja
 • alergije
 • razvod roditelja, promene u porodici

Koje su dobrobiti coaching-a za decu i tinejdžere?

Jačanje samopouzdanja i samopoštovanja
Oslobadjanje od treme
Jasno definisanje ciljeva i vizija budućnosti
Kvalitetniji odnos sa roditeljima
Bolji odnosi sa vršnjacima, nova prijateljstva
Bolji uspeh u školi
Razumevanje i upravljanje emocijama
Otkrivanje i unapređenje potencijala
Jačanje motivacije
Efikasna organizacija vremena
Pronalaženje novih rešenja, ideja i promena perspektive
Zamena ograničavajućih uverenja novim, podržavajućim uverenjima
Preuzimanje odgovornosti
Razvijanje samodiscipline i pozitivnog stava
Razvijanje emocionalne inteligencije

Rast i napredak kod dece i mladih se postižu brže nego kod odraslih, obzirom da su njihovi umovi otvoreniji i spremniji da prihvate nove ideje, a samim tim i promenu.

Tokom coaching procesa je važno da roditelji podrže dete, jer porodica je sistem, što ponekad znači da se ponašaju ili reaguju na drugačiji način kako bi dete moglo da dugoročno usvoji i primeni nove navike, veštine i načine ponašanja. Naše besplatne konsultacije su sjajna prilika da se upoznamo i da saznate više o coaching procesu.

Nakon 10 godina profesionalnog koučing iskustva i više hiljada zadovoljnih klijenata, radujem se od srca da vam budem podrška.

Sesije traju 60 minuta, a dužina saradnje, dinamika i broj sesija zavise od tema i potreba deteta.

Zakažite ovde svoj termin za dete.

Popunite kontakt formu i kontaktiraću Vas u najkraćem roku.

 

Profesionalni Coach Iva Pavlović Pušica

  ISKUSTVA NAŠIH KLIJENATA:

  aljosa-bojadzic
  "NLP mi je mnogo pomogao da imam bolju koncentraciju tokom učenja, a i u komunikaciji sa ljudima. Prevazišao sam probleme sa tremom, a najviše mi je pomoglo oko bolje organizacije. NLP je stvarno odlično i zanimljivo iskustvo. "
  Aljoša Bojadžić, 16 godina
  danica-arsenijevic
  "Na radionicama “Javni nastup i veštine prezentovanja”, sam naučila vežbe koja mi mogu pomoći kada imam tremu pred prezentovanje neke prezentacije ili nekog govora Najvažnija stvar koju sam naučila jeste kako da privučem publici pažnju i kako da ih uvedem u prezentaciju. Svima koji imaju tremu bih preporučila da odu na radionice Javnog nastupa i da nauče nešto novo što im može puno pomoći! "
  Danica Arsenijevi, 15 godina
  Rastko
  "NLP edukacija je pozitivno uticala na mene i pomogla mi u učenju i kontrolisanju emocija. Vežbe primenjujem: tokom učenja, na utakmicama, kad se upoznajem sa nepoznatim ljudima. "
  Rastko Dabović, 12 god
  dusan-stanojevic
  "Najveća razlika koju sam pimetio pre i posle edukacije je u vezi sa učenjem. Ranije sam učio i mučio se po 3 sata. A sada to isto naučim za 30 do 45 minuta. Bolje planiram i imam više vremena za sebe. "
  Dušan Stanojević, 11 godina
  matija-savic
  "Pomoću NLP-a pozitivno utičemo na sebe i druge ljude. "
  Matija Savić, 12 godina
  Mirka
  "Anđela je zahvaljujući NLP radionicama postigla veliki napredak. Presrećna sam jer je primenjivala tehnike superučenja i ostale tehnike koje je naučila, i zahvaljujući tome prijemni je uradila perfektno i upisala željenu školu. Ova edukacija je zaokružil na najbolji mogući način sve što sam ja kao majka radila četrnaest godina. I na tome sam naizmerno zahvalna. Sećam se da sam je jedva nagovorila da krene na NLP radionice, ali već posle prve radionice je rekla da joj se baš dopada. Nakon završenog osnovnog nivoa, sama je tražila da ide na napredni nivo. Oduševljena sam potpuno. "
  Mirka Dželebdžić, preduzetnica, Andjelina mama
  iskra-burazerov
  "Kao kad odeš kod zubara, on ti popravi zube. Kad odeš kod lekara, on te izleči. A kad odeš na NLP on ti popravi život. "
  Iskra Burazerović, 10 godina
  Vladimirka-Ilic-Baus
  "Na NLP radionicama za tinejdžere rešila sam stvari koje su me strašno mučile. Povećala sam samopouzdanje i naučila da upravljam svojim emocijama. Sada znam kako da odgovorim ako me neko zadirkuje. Imam još više samopouzdanja da idem ka svom cilju. Spoznala sam sebe, stekla sam nove prijatelje i nove veštine.."
  Vladimirka Ilić Baus, 12 godina
  Jovana-Knežević
  "NLP za mene predstavlja novi život. Naučila sam da šire posmatram svet, shvatim da mogu jedino sebe da promenim, kako lakše da učim, planiram svoje vreme. Takođe, naučila sam i vežbe za opuštanje koje su mi puno pomogle."
  Jovana Knežević
  Ksenija-Kostic
  "NLP mi je pomogao da naučim da planiram dan, da kreiram ciljeve, da ojačam svoje samopouzdanje, da savladam gradivo i učim na brži i efikasniji način. Od tehnika superučenja, omiljene su mi mape uma. Primenjujem i vežba za opuštanje u stresnim situacijama. "
  Ksenija Kostić, 18 godina
  andjelija-milovanovic
  "Na NLP radionicama za tinejdžere mi je najviše koristilo to što sam naučila neke sjajne tehnike učenja, vežbe kojima mogu da povećam samopouzdanje i da lakše ostvarujem svoje ciljeve. Osvestila sam da imamo sve resurse da uradimo i postignemo ono što stvarno želimo. Koristile su mi dosta tehnike učenja i brzo čitanje. Mislim da kada je samopouzdanje u pitanju ima još prostora za razvoj, kao što uvek i svuda ima prostora za razvoj i napredovanje. ☺ . "
  Anđelija Milovanović, 15 godina
  katarina-kravic
  "NLP edukacija je promenila moj život na bolje. Pomogla mi je u komunikaciji sa drugarima i nastavnicima, kao i sa mojim roditeljima. Skratila vreme učenja, a razne vežbice koje sam naučila i danas primenjujem, kao što ću i u budućnosti (za koncentraciju, chi ball, sidrenje...). Već vidim veliki napredak i veoma sam zahvalna na tome, jer se bolje osećam u svojoj koži, ali kao i uvek ima prostora za napredak, koji ću iskoristiti najbolje što mogu i nastaviti da radim na sebi u budućnosti. "
  Katarina Kravić, 15 godina
  katarina-banjac
  "NLP je pun raznih tehnika, a meni je najviše pomogao u učenju. Omiljene su mi mape uma, za učenje pomoću slika i reči, pomoću asocijacija, a korisno mi je i što sam naučila super brzo da čitam. Znam da ste svi vi makar jednom imali neku dosadnu lektiru koju ste morali da pročitate...u tim situacijama brzo čitanje baš dobro dođe. NLP mi je pomogao i da se bolje koncentrišem, da bolje razumem druge ljude i vidim svet njihovim očima. Takođe, da naučim da pažljivije slušam. "
  Katarina Banjac, 14 godina
  anastasija-popovic
  "Meni je NLP edukacija pomogla da promenim svoj život na bolje. Ja koristim NLP vežba u školi na odgovaranjima i kontrolnim zadacima da se smirim i skoncentrišem. Pravim dnevne planove i to mi pomaže da ne gubim vreme i ostavljam sve za poslednji momenat. Tapkanje mi isto pomaže da se kocentrišem u školi i na kontrolnom. Zahvalna sam na prilici da pohadjam NLP. "
  Anastasia Popović, 12 godina
  konstantin-pusica
  "NLP mi je pomogao da ostvarim bolju komunikaciju i vezu sa ljudima, da naučim da učim na lakši način i da pretvorim učenje u zabavu. Da pomoću različitih vežbi uspem da rešim ono što me muči, kao i da pomognem drugim ljudima sa njihovim problemima. Uspeo sam i da svoje samopouzdanje podignem na mnogo viši nivo. "
  Konstantin Pušica, 15 godina
  andrija-miljkovic
  "NLP edukacija pomogla mi je da razumem način na koji treba da isplaniram i što efikasnije iskoristim svoje vreme. Naučio sam da je jako bitno da uvek razmišljam pozitivno i da mi negativne misli samo odmažu. Saznao sam da postoje tri tipa ličnosti (vizuelni, auditivni i kinestetički) na osnovu čega se svakodnevno u svom životu trudim da se prilagodim tipu osobe, kako bih ostavio što bolji utisak na njih. Tokom raspusta sam vežbao brzo čitanje i nadam se da ću još više usavršiti jer sam svestan koliko je to bitno. "
  Andrija Miljković, 17 godina
  masa-milojevic
  "Od kako idem na NLP edukacije život mi se promenio na bolje. Počela sam da se više bavim sobom i da razmišljam na odrasli način.Koristim sve tehnike i veoma su korisne.Na primer kada sam u lošem stanju istapkam se i uradim vežbicu Tepihčić i bude mi bolje.Pravim planove i pišem zahvalnosti pred spavanje.Vidim veliki napredak kod sebe od kako sam došla pa do sada. Volela bih da i Vi prođete ovo iskustvo i da ga podelite sa prijateljima i ostalima koje poznajete.Vidimo se!!!🙂 "
  Maša Milojević, 12 godina
  vuk-nikolajev
  "Vidim jako veliki napredak u tome sto sam krenuo u normalno vreme da ležem na spavanje. Takodje sam krenuo mnogo vise da čitam nego pre zbog vežbanja brzog čitanja, što mislim da je super. Mnogo se više družim i izlazim sa drugarima ove godine nego što sam prošle. "
  Vuk Nikolajev, 13 godina
  Branka
  "Na coaching smo otišli zbog manjeg zdravstvenog problema koji je imao Matija. Matija je vrlo aktivan dečak – bavi se glumom, trenira plivanje, ide u školu i ima prevelika očekivanja od sebe. Na coaching-u je naučio određene vežbe koje mu pomažu da se opusti i dovede sebe u dobro stanje, koje primenjuje i dalje. Srećna sam jer nema više zdravstvenih problema i srećniji je. "
  Branka Burić, Matijina mama
  lenka-dasic
  "NLP mi je dosta pomogao oko svakodnevnog života. Pomogao mi je oko učenja i oko brzog čitanja, tako da sada mnogo brže naučim lekcije i zato imam više slobodnog vremena. NLP mi je pomogao u komunikaciji. Zbog toga što sam se uskladjivala sa ljudima i pravila raport stekla sam nove prijatelje i sa ostalim prijateljima sam poboljšala odnos. Samopouzdanje mi je mnogo više nego pre i to mi je pomoglo da se više socijalizujem sa ljudima. Mape uma su mi pomogle u učenju, kao i ostale memorijske tehnike; sada mnogo lakše pamtim brojeve i godine. NLP mi je pomogao i da ostanem smirena zbog vežbi kao što su: kapljica, chi ball, sidro. "
  Lenka Dasić, 12 godina
  ivan-savic
  "Ti učiš u školi da bi postao dobar na nekom poslu. A kada ideš na NLP učiš sebe da budeš ljubazan, dobar i samopouzdan. "
  Ivan Savić, 11 godina
  Matija-G
  "NLP mi je dosta pomogao da naučim kako da bolje učim, da imam bolji odnos sa društvom, da upravljam emocijma. Najviše koristim mape uma, brzo čitanje, vežbe za super pamćenje, feedback, vežbe za jačanje samopouzdanja, opuštanje, upravljanje emocijama."
  Matija Gačević, 12 godina
  mihailo-jelic
  "Meni je NLP pomogao da budem smireniji i racionalniji u nekim situacijama, da popravim komunikaciju, da efikasnije učim i da rešavam neke probleme na bolji način. "
  Mihailo Jelić, 13 godina
  Mateja
  "NLP tehnike su mi pomogle da budem opušteniji, da nemam tremu, postižem bolje rezultate u školi i imam više slobodnog vremena."
  Mateja, 13 godina
  andrej-langovic
  "NLP je programiranje sebe i svog života. "
  Andrej Langović, 10 godina