Iskustvo naše polaznice Milice ❤ nakon završenog petomesečnog treninga NLP za tinejdžere.

NLP edukacija je u ogromnoj meri uticala na moje veštine komunikacije, kao i na moje blagostanje (tehnike su mi pomogle da smanjim nervozu, anksioznost i loše emocije i da se fokusiram na pozitivno u životu – kroz zahvalnost, tri perspektive, imidž… postala sam veoma smirena i vesela).

Primenjujem svoje znanje u svakodnevnoj komunikaciji sa sobom i drugima, promenila sam pogled na život i sad sa lakoćom mogu da dođem do cilja ukoliko ga stvarno zacrtam i stavim kao prioritet, a da pritom uživam i imam druge aktivnosti. Najviše koristim vežbu imidž jer mi podiže već visoko samopouzdanje, daje mi moć i kontrolu nad sobom i samim tim situacijom. Takođe, jako volim da se služim energijom kao najboljim lekom i za to sam Vam do neba zahvalna, jer sam se ranije uvek obraćala doktoru, a sad mogu samoj sebi.
Napredak primećujem u svojim veštinama komunikacije, razumevanju drugih ljudi, čitanju životnih situacija i mom samopouzdanju; naravno brzom čitanju i generalno mogu da kažem da sam u životu počela da postižem do sad sve ono lepo, a neočekivano (našla sam posao, poboljšala prosek u školi, krenula na kurs španskog, u auto školu, na zumbu…). A gde to vidim da ima prostora za razvoj? Pa svuda, jer uvek svaki aspekt može da bude još bolji i moćniji, a u korist ovog ispitivanja reći ću da ima više prostora za rad na mojoj disciplini. Na njoj se naravno uvek mora raditi i zato sad kažem da želim to i da učinim.
Hvala Vam na svemu i definitivno se vidimo i sledeće školske godine na naprednom kursu!

SVE PREPORUKE od ❤

A zatim godinu dana kasnije nakon ovog feedback-a stiže poruka koja nas je baš obradovala:  Sa devet godina sam odlučila da želim da se bavim psihologijom i, iako je to prvo bio samo san, vremenom je on prerastao u ozbiljan cilj i sada ponosno mogu da kažem da, deset godina kasnije, krećem sa osnovnim studijama psihologije i to u Holandiji. Pre pet – šest godina sam se opredelila za studiranje u inostranstvu, tako da sam svu svoju energiju i sve svoje aktivnosti usmerila upravo ka ostvarenju tog cilja. Jedna od tih aktivnosti upravo predstavlja NLP trening koji mi je na inovativan i zanimljiv način pružio znanje o kontroli uma, tela i duše i učvrsio moju želju za daljom spoznajom psihe. NLP trening je istinski bio veliki korak napred i divno, jedinstveno iskustvo koje bih definitivno svima preporučila! 🙂
Milica Magazin, 19 godina, student psihologije